Tuinkantoor Oplossingen – Werk Rustig Thuis

bijgebouwen

tuinkantoor

De opkomst van thuiswerken, vooral tijdens de coronapandemie, heeft geleid tot een groeiende behoefte aan een rustige en productieve werkplek bij mensen thuis. Een tuinkantoor biedt hiervoor de ideale oplossing. In dit artikel zullen we verschillende tuinkantoor oplossingen bespreken, inclusief tips voor het bouwen, inrichten en ontwerpen van een tuinkantoor. We zullen ook kijken naar de kosten, vergunningen en maatwerk mogelijkheden van tuinkantoren.

Belangrijkste punten

 • Tuinkantoren zijn de ideale oplossing voor rustig en productief thuiswerken
 • We bespreken verschillende tuinkantoor oplossingen en geven tips voor het bouwen en inrichten
 • Het is belangrijk om rekening te houden met kosten, vergunningen en maatwerk mogelijkheden
 • Een goed ingericht tuinkantoor creëert een comfortabele en efficiënte werkomgeving
 • Chaletpark biedt maatwerk tuinkantoren en een volledige service voor levering en plaatsing

Voordelen van een Tuinkantoor

Een tuinkantoor biedt diverse voordelen voor thuiswerkers. Ten eerste zorgt een tuinkantoor voor rust en privacy, waardoor je ongestoord kunt werken zonder de afleidingen van een drukke woonkamer. Daarnaast kun je efficiënter werken in een tuinkantoor, omdat je een aparte werkruimte hebt die volledig is ingericht voor jouw behoeften. Een tuinkantoor combineert dus de rust van je achtertuin met het comfort van een kantoor.

Verschillende Modellen van Tuinkantoren

Er zijn verschillende modellen tuinkantoren beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar een compact tuinkantoor, een multifunctionele ruimte of maatwerkopties, er is voor elk wat wils. Hieronder bespreken we enkele populaire tuinkantoor modellen.

MHO Model 1.0: Het MHO Model 1.0 is een compact tuinkantoor dat een rustige werkplek biedt in je eigen tuin. Met voldoende ruimte voor een bureau, stoel en opbergruimte, is dit model ideaal voor individuele thuiswerkers die behoefte hebben aan een afgezonderde werkplek.

MHO Model 2.0: Het MHO Model 2.0 combineert een rustige werkplek met een logeerkamer. Dit model is perfect voor mensen die regelmatig gasten ontvangen of behoefte hebben aan een extra slaapruimte. Zo kun je je tuinkantoor flexibel gebruiken en optimaal benutten.

MHO Model 3.0: Het MHO Model 3.0 biedt een multifunctionele ruimte die je kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Van een tuinhuis met sanitair tot een extra slaapkamer, dit model geeft je de vrijheid om je tuinkantoor een veelzijdige functie te geven.

Naast deze standaard modellen bieden veel leveranciers ook maatwerk tuinkantoren aan. Met maatwerk kun je het ontwerp en de indeling van je tuinkantoor volledig aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan meerdere werkplekken, een douche, toilet, berging of zelfs een terras/overkapping.

Enkele voordelen van verschillende modellen:

 • Een compact tuinkantoor biedt een afgezonderde werkplek voor optimale concentratie.
 • Een tuinkantoor met logeerkamer is ideaal voor gasten of als extra slaapruimte.
 • Een multifunctionele ruimte geeft je de vrijheid om je tuinkantoor aan te passen aan jouw behoeften.
 • Maatwerkopties stellen je in staat om het ontwerp en de indeling van je tuinkantoor volledig naar wens aan te passen.

Of je nu kiest voor een standaardmodel of maatwerk, een tuinkantoor biedt een unieke en productieve werkplek in je eigen achtertuin. Hieronder zie je een afbeelding van het MHO Model 1.0.

Bouw van een Tuinkantoor

Bij het bouwen van een tuinkantoor zijn er twee belangrijke aspecten waar rekening mee moet worden gehouden: vergunningen en isolatie. In dit gedeelte van het artikel zullen we deze onderwerpen nader toelichten.

Vergunningen

Over het algemeen kan een tuinkantoor zonder vergunning worden geplaatst, zolang het voldoet aan bepaalde afmetingen en geen betonnen fundering vereist. Dit betekent dat je geen juridische procedures hoeft te doorlopen om jouw ideale werkomgeving in je achtertuin te creëren.

Om er zeker van te zijn dat je aan alle regels voldoet, is het echter raadzaam om bij jouw gemeente of provincie te informeren naar de exacte wet- en regelgeving omtrent tuinkantoren. Dit voorkomt mogelijke problemen en onnodige stress in de toekomst.

Isolatie

Isolatie is een essentieel aspect van het bouwen van een tuinkantoor. Het zorgt ervoor dat jouw werkruimte het hele jaar door comfortabel en energiezuinig is. Goede isolatie houdt de warmte binnen tijdens de wintermaanden en houdt het tuinkantoor koel tijdens de zomer.

Een aantal belangrijke isolatiemaatregelen die je kunt nemen zijn onder andere:

 • Gebruik van HR++ glas voor de ramen om warmteverlies te minimaliseren.
 • Isolatie van wanden, dak en vloer om tocht te voorkomen.
 • Optioneel kan een sedumdak worden toegevoegd voor extra isolatie en biodiversiteit.

Door te zorgen voor goede isolatie in jouw tuinkantoor creëer je een aangename en energiezuinige werkomgeving.

Om een beter beeld te krijgen van de bouw van een tuinkantoor hebben we een voorbeeld van een goed geïsoleerd tuinkantoor:

Materiaal Isolatiewaarde
HR++ glas U-waarde 1,1 W/m²K
Geïsoleerde wanden R-waarde 4,5 m²K/W
Geïsoleerd dak R-waarde 6,0 m²K/W
Geïsoleerde vloer R-waarde 3,5 m²K/W
Sedumdak Extra isolatie en biodiversiteit

Met deze bouwmaterialen en isolatiewaarden ben je verzekerd van een goed geïsoleerd tuinkantoor waarin je het hele jaar door comfortabel kunt werken.

tuinkantoor bouwen

Inrichting van een Tuinkantoor

De inrichting van een tuinkantoor speelt een belangrijke rol in het creëren van een productieve werkomgeving. Om optimaal te kunnen werken, is het raadzaam om verschillende elementen toe te voegen die zorgen voor comfort en efficëntie.

Kantoorkeuken

Een kantoorkeuken is een handige toevoeging aan je tuinkantoor. Hiermee kun je gemakkelijk een lunch bereiden voor jezelf of voor je zakelijke relaties. Het hebben van een eigen keuken zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van de keuken in huis en dat je jouw werkdag efficiënt kunt indelen zonder tijd te verliezen aan het bereiden van maaltijden.

Luxe uitstraling

Een goed ingericht tuinkantoor straalt luxe uit en creëert een professionele sfeer. Een fruitschaal op het bureau geeft het tuinkantoor een elegante touch en voor speciale gelegenheden kun je zelfs een fles champagne koud zetten om succesvolle deals te vieren. Deze luxe elementen dragen bij aan een inspirerende werkomgeving en kunnen je motiveren om het beste uit je werk te halen.

Met een goed ingericht tuinkantoor kun je comfortabel en efficiënt werken. Door het toevoegen van een kantoorkeuken en het creëren van een luxe uitstraling kun je optimaal gebruik maken van je professionele werkruimte in de tuin.

De afbeelding toont een voorbeeld van een stijlvol ingericht tuinkantoor, met een moderne inrichting en een comfortabele werkplek.

Kosten van een Tuinkantoor

De kosten van een tuinkantoor kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke aspecten die de kosten beïnvloeden zijn:

 1. Grootte van het tuinkantoor: Hoe groter het tuinkantoor, hoe hoger de kosten over het algemeen zullen zijn.
 2. Materiaalkeuze: Het materiaal dat wordt gebruikt bij de bouw van het tuinkantoor kan ook een grote impact hebben op de kosten. Materialen zoals hout kunnen duurder zijn dan bijvoorbeeld kunststof.
 3. Maatwerkopties: Als je kiest voor maatwerk, waarbij het tuinkantoor volledig wordt aangepast aan jouw wensen en behoeften, kan dit ook de kosten verhogen.

Over het algemeen zijn standaardmodellen van tuinkantoren vaak goedkoper dan maatwerk tuinkantoren. Hierbij zijn de ontwerpen al vastgesteld en kun je minder specifieke aanpassingen doen. Maatwerk tuinkantoren bieden daarentegen meer flexibiliteit en personalisatie, maar zijn doorgaans iets duurder.

Om een goed idee te krijgen van de kosten voor jouw specifieke wensen en behoeften, is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen bij verschillende leveranciers. Op die manier kun je prijzen vergelijken en een prijsindicatie krijgen voor het tuinkantoor dat jij wilt bouwen.

Vergunningen voor een Tuinkantoor

In de meeste gevallen kan een tuinkantoor zonder vergunning worden geplaatst, zolang het aan bepaalde afmetingen voldoet en geen betonnen fundering vereist. Echter, het is altijd verstandig om te controleren welke regelgeving en vergunningseisen er gelden in jouw specifieke gemeente of provincie. Informeer bij de lokale autoriteiten om zeker te stellen dat je voldoet aan alle vereisten.

Maatwerk Tuinkantoren

Naast de standaard modellen bieden veel leveranciers ook maatwerk tuinkantoren aan. Dit biedt de mogelijkheid om jouw tuinkantoor volledig af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Denk hierbij aan het toevoegen van extra werkplekken, een douche, toilet, berging of terras/overkapping. Neem contact op met een leverancier die maatwerk tuinkantoren aanbiedt om de mogelijkheden te bespreken.

Voordelen van maatwerk tuinkantoren

Een maatwerk tuinkantoor stelt jou in staat om het ontwerp en de functionaliteit van je werkplek aan te passen aan jouw persoonlijke wensen en behoeften. Dit heeft verschillende voordelen:

 • Volledig afgestemd op jouw behoeften: Met maatwerk kun je extra werkplekken, opslagruimte, sanitair en andere faciliteiten toevoegen aan je tuinkantoor, precies zoals jij het wilt.
 • Optimale benutting van de ruimte: Een maatwerk tuinkantoor zorgt ervoor dat elke vierkante meter optimaal wordt benut, waardoor je het meeste uit je werkruimte kunt halen.
 • Unieke uitstraling: Met maatwerk kun je een unieke uitstraling creëren voor je tuinkantoor, passend bij jouw persoonlijke stijl en smaak.

Voorbeelden van maatwerk tuinkantoren

Om je een idee te geven van de mogelijkheden van maatwerk tuinkantoren, volgt hieronder een overzicht van enkele voorbeelden:

Tuinkantoor Omschrijving
Tuinkantoor XL Een ruim tuinkantoor met meerdere werkplekken, een kitchenette en een aparte vergaderruimte.
Tuinkantoor Deluxe Een luxe tuinkantoor met een eigen badkamer, sauna en een overdekt terras voor ontspanning tussen het werken door.
Tuinkantoor Creative Een creatief tuinkantoor met een aparte ruimte voor hobby’s, een inspirerende werkplek en een gezellige zithoek.

Met maatwerk tuinkantoren kun je jouw ideale werkplek creëren die perfect aansluit bij jouw persoonlijke wensen en behoeften. Neem contact op met een leverancier van maatwerk tuinkantoren om de mogelijkheden te bespreken en jouw droomtuinkantoor werkelijkheid te maken.

Tuinkantoor bij Chaletpark

Bij Chaletpark in Roeselare bieden we houten tuinkantoren op maat aan. Onze volledige service omvat het bespreken van alle details en het ontwerpen van het perfecte tuinkantoor voor jouw tuin.

Wij zorgen ook voor de levering en plaatsing van het tuinkantoor, inclusief eventuele funderingswerken. Onze ervaren plaatsingsteams zijn actief in heel Vlaanderen.

Voorbeelden van Maatwerk Tuinkantoren

Tuinkantoor Model Omschrijving
Maatwerk Model 1 Een ruim tuinkantoor met voldoende werkplekken en opbergruimte.
Maatwerk Model 2 Een tuinkantoor met extra voorzieningen, zoals een kitchenette en een aparte vergaderruimte.
Maatwerk Model 3 Een multifunctioneel tuinkantoor met een aparte ruimte voor ontspanning en een buitenterras.

houten tuinkantoor

Met onze maatwerk tuinkantoren kun je jouw droomwerkplek creëren, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Of je nu extra werkruimte, een kitchenette, een vergaderruimte of een ontspanningsruimte wilt, wij maken het mogelijk.

Neem contact met ons op bij Chaletpark en ontdek de mogelijkheden voor jouw houten tuinkantoor op maat.

Bezoek Chaletpark en Vraag een Offerte Aan

Als je geïnteresseerd bent in een houten tuinkantoor op maat van Chaletpark, kun je een vrijblijvende offerte aanvragen via hun contactformulier op de website. Bij Chaletpark begrijpen ze dat elk tuinkantoor uniek is en speciaal moet worden aangepast aan jouw behoeften. Door een offerte aan te vragen, krijg je een gedetailleerd overzicht van de kosten en kun je de mogelijkheden bespreken.

Naast het aanvragen van een offerte, ben je ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan de showroom van Chaletpark in Roeselare. In de showroom kun je alle beschikbare modellen tuinkantoren bekijken en de verschillende opties en mogelijkheden bespreken met een van de deskundige medewerkers. Ze zullen je graag rondleiden en al je vragen beantwoorden.

Als je direct contact wilt opnemen met Chaletpark, kun je telefonisch contact opnemen met hun vriendelijke team. Op de website van Chaletpark vind je alle contactgegevens die je nodig hebt. Ze staan klaar om je te helpen en je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen voor jouw nieuwe tuinkantoor. Neem vandaag nog contact op en realiseer jouw droom van een rustige en productieve werkplek in je eigen achtertuin.