Kosten van een Carport aan Huis – Overzicht

bijgebouwen

carport aan huis kosten

Een carport aan huis is een betaalbaar alternatief voor een garage en biedt verschillende voordelen, zoals bescherming tegen regen en zon, verlenging van de levensduur van je auto en extra opbergruimte. De kosten van een carport aan huis variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en type carport. In het onderstaande artikel vind je een overzicht van de gemiddelde kosten per materiaalsoort en type carport.

Belangrijke punten

 • Gemiddelde kosten van een carport aan huis variëren op basis van materiaal en type
 • Houten carports zijn over het algemeen de goedkoopste optie
 • Factoren zoals grootte, dakmateriaal en extra opties kunnen de kosten beïnvloeden
 • Carport aan huis biedt voordelen zoals bescherming van je auto en extra opbergruimte
 • Zoofy heeft ervaren vakmannen voor het bouwen van een carport aan huis

Kosten van een Carport aan Huis per Materiaalsoort

De kosten van een carport aan huis kunnen variëren afhankelijk van het gekozen materiaal. Er zijn verschillende materiaalsoorten waaruit je kunt kiezen, met elk hun eigen prijsklasse. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten per materiaalsoort:

Materiaalsoort Gemiddelde Kosten
Hout €2.000 – €3.000
Kunststof €2.500 – €4.000
Aluminium €3.000 – €5.000
Staal €3.500 – €6.000
Beton €4.000 – €7.000

Een houten carport is over het algemeen de meest betaalbare optie, terwijl een betonnen carport doorgaans het duurst is. Het is belangrijk om de verschillende materiaalsoorten te overwegen en een keuze te maken op basis van jouw budget en persoonlijke voorkeuren.

Kosten van een Carport aan Huis per Type

Naast het materiaal zijn er ook verschillende types carports waaruit je kunt kiezen. De kosten van een carport aan huis variëren afhankelijk van het gekozen type. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten per type carport:

Type Gemiddelde Kosten
Carport tussen twee huizen €2.500 – €4.000
Carport aan huis €2.000 – €3.500
Vrijstaande carport €3.000 – €5.000

De kosten voor een carport tussen twee huizen variëren doorgaans tussen de €2.500 en €4.000. Voor een carport direct aan het huis liggen de kosten gemiddeld tussen de €2.000 en €3.500. Een vrijstaande carport heeft doorgaans hogere kosten, meestal tussen de €3.000 en €5.000. Het uiteindelijke bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het materiaal en eventuele extra opties.

Enkele Overwegingen bij het Kiezen van het Type Carport:

 • De beschikbare ruimte: Het is belangrijk om de beschikbare ruimte rondom je huis te evalueren bij het kiezen van het type carport. Een carport tussen twee huizen kan bijvoorbeeld het meest geschikt zijn als je weinig ruimte hebt aan de zijkant van je huis.
 • Persoonlijke voorkeur: Het is belangrijk om na te denken over welk type carport het beste past bij je persoonlijke voorkeur en de stijl van je huis. Een carport aan huis kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn als je de carport wilt laten opgaan in de architectuur van je woning.
 • Budget: Uiteraard speelt het budget ook een rol bij het kiezen van het type carport. Het is belangrijk om binnen je financiële mogelijkheden te blijven en te kiezen voor een type carport dat past bij je budget.

Door rekening te houden met deze overwegingen en de gemiddelde kosten per type carport, kun je een weloverwogen keuze maken voor een carport aan huis die past bij jouw behoeften en budget.

Andere Factoren die de Kosten beïnvloeden

Naast het materiaal en type zijn er nog andere factoren die de kosten van een carport aan huis beïnvloeden. Het is essentieel om rekening te houden met deze factoren bij het bepalen van het budget voor jouw carportproject. Enkele van deze factoren zijn:

Grootte van de carport

De grootte van de carport is een belangrijke factor die invloed heeft op de kosten. Hoe groter de carport, hoe meer materiaal er nodig is en hoe hoger de prijs zal zijn. De grootte van de carport is afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt en het aantal voertuigen dat je wilt stallen. Het is belangrijk om een realistische inschatting te maken van de benodigde grootte en hiermee rekening te houden bij het plannen van de kosten.

Dakmateriaal

Het dakmateriaal heeft ook invloed op de kosten van een carport aan huis. Verschillende dakmaterialen hebben verschillende prijsklassen. Populaire opties zoals bitumen, EPDM rubber en metalen dakbedekking kunnen variëren in prijs. Het is verstandig om de opties voor dakmaterialen te vergelijken en te kiezen voor een materiaal dat zowel duurzaam als betaalbaar is.

Dakvorm

De dakvorm is een esthetisch aspect dat kan bijdragen aan de kosten van een carport aan huis. Een plat dak is over het algemeen eenvoudiger en goedkoper te realiseren dan een dak met een helling of speciale vormen. Als je een specifieke dakvorm in gedachten hebt, moet je er rekening mee houden dat dit extra kosten met zich mee kan brengen.

Bestrating

De keuze voor bestrating onder de carport kan ook van invloed zijn op de kosten. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals beton, klinkers, grind of gras. De keuze voor bestrating hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en het beschikbare budget. Sommige bestratingsopties kunnen duurder zijn dan andere, dus het is belangrijk om de mogelijkheden te onderzoeken en een weloverwogen keuze te maken.

Extra opties

Ten slotte kunnen extra opties de kosten van een carport aan huis verhogen. Deze opties kunnen onder andere verlichting, een dakraam, een lichtkoepel, een tuinhuis verbonden aan de carport, opbergruimte onder de carport, een geïsoleerd dak en zonnepanelen omvatten. Het is belangrijk om te bepalen welke extra opties je wilt en hier rekening mee te houden bij het inschatten van de totale kosten van jouw carportproject.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een beter beeld krijgen van de kosten van het bouwen van een carport aan huis en kun je een weloverwogen beslissing maken die past bij jouw budget en behoeften.

grootte van de carport

Voordelen van een Carport aan Huis

Het plaatsen van een carport aan huis biedt diverse voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen:

 1. Bescherming van je auto tegen regen en zon: Een carport biedt een dak boven je auto, waardoor deze beschermd blijft tegen regen, sneeuw en schadelijke UV-straling van de zon. Zo behoudt je auto langer zijn glans en blijft de lak in goede staat.
 2. Verlenging van de levensduur van je auto: Doordat je auto beschermd is tegen de elementen, vermindert de kans op roestvorming en andere schade. Dit kan de levensduur van je auto aanzienlijk verlengen en de waarde ervan behouden.
 3. Goedkoper dan een garage: Een carport is over het algemeen een voordeligere optie dan het bouwen van een garage. Je bespaart op materialen en constructiekosten, terwijl je nog steeds profiteert van de bescherming en functionaliteit van een overdekte parkeerplaats.
 4. Meerdere doeleinden: Naast het beschermen van je auto, kan een carport ook dienen als opbergruimte voor tuinmeubelen, gereedschap en andere spullen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als extra leefruimte voor bijvoorbeeld een buitenkeuken, zithoek of speelruimte.
 5. Onderhoudsvriendelijk: In vergelijking met een garage heeft een carport minder onderhoud nodig. Je hoeft geen rekening te houden met vochtproblemen of ventilatie, aangezien een carport open is aan de zijkanten.
 6. Ruimtebesparend ten opzichte van een garage: Als je beperkte ruimte hebt op je perceel, is een carport een praktische keuze. Het neemt minder ruimte in beslag dan een volledige garage, maar biedt nog steeds voldoende beschutting voor je auto.
 7. Meerwaarde voor je woning: Het plaatsen van een carport aan huis kan de waarde van je woning verhogen. Potentiële kopers zien de voordelen van een overdekte parkeerplaats en dit kan een positieve invloed hebben op de verkoopprijs.
 8. Geen vergunning nodig: In veel gevallen is er geen vergunning nodig voor het plaatsen van een carport aan huis. Dit bespaart tijd, kosten en administratieve rompslomp.
 9. Meer isolatie voor je woning: Een carport kan ook bijdragen aan de isolatie van je woning. Het biedt, afhankelijk van het type dak, extra bescherming tegen warmteverlies en geluidsoverlast.

Quote van een tevreden klant:

“Sinds we een carport aan huis hebben, hoef ik me geen zorgen meer te maken over de weersomstandigheden. Mijn auto blijft droog en schoon, en ik kan de extra ruimte gebruiken voor het opbergen van mijn fietsen en tuinspullen. Het is echt een waardevolle toevoeging aan ons huis!” – Laura, Amsterdam

Vergelijking van een carport en een garage:

Carport Garage
Bescherming tegen regen en zon
Verlenging levensduur auto
Kosten Voordeliger Duurder
Opbergruimte
Onderhoud Minder Meer
Ruimtebesparing X
Meerwaarde woning
Vergunning nodig
Isolatie woning

Voordelen van het laten bouwen van een Carport aan Huis door Zoofy

Als je ervoor kiest om je carport aan huis te laten bouwen door Zoofy, profiteer je van verschillende voordelen. Zo hoef je geen voorrijkosten te betalen en hanteren ze vaste uurtarieven. Ook hebben ze ervaren vakmannen en korte wachttijden. Het boekingsproces is eenvoudig en betalen gaat snel en gemakkelijk via Tikkie of iDeal.

Gemiddelde Kosten voor het Bouwen van een Carport

De gemiddelde kosten voor het bouwen van een carport aan huis kunnen variëren. Uit verschillende bronnen blijkt dat de prijsrange meestal tussen de €2.000 en €4.000 ligt. De exacte prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen, het dakmateriaal en eventuele extra opties.

Wanneer je ervoor kiest om een carport aan huis te laten bouwen, is het belangrijk om rekening te houden met het beschikbare budget en de gewenste specificaties. Door verschillende offertes aan te vragen bij professionals, kun je een kostenoverzicht opstellen en een weloverwogen beslissing maken. Hieronder vind je enkele prijsindicaties per materiaalsoort:

Materialen Gemiddelde Kosten
Hout €2.000 – €3.000
Kunststof €2.500 – €3.500
Aluminium €3.000 – €4.000
Staal €3.500 – €4.000
Beton €3.500 – €4.500

Let op dat deze prijzen slechts gemiddelden zijn en kunnen variëren op basis van leveranciers en specifieke wensen. Het is verstandig om nauwkeurige offertes aan te vragen en de details van de kosten te bespreken voordat je een definitieve beslissing neemt.

kosten carport bouwen aan huis

Een carport aan huis kan een waardevolle investering zijn met verschillende voordelen, zoals bescherming van je auto en extra opbergruimte. Het is belangrijk om de kosten en voor- en nadelen af te wegen om een weloverwogen keuze te maken die past bij jouw budget en behoeften.

Voorbeelden van Kosten voor het Bouwen van een Carport

Als je overweegt om een carport aan huis te bouwen, is het handig om een idee te hebben van de kosten. Hieronder vind je enkele voorbeelden van de kosten voor het bouwen van een carport aan huis:

Type Carport Gemiddelde Kosten
Houten carport €2.250
Kunststof carport €3.050
Betonnen carport €4.000

Zoals je kunt zien, is een houten carport over het algemeen de meest betaalbare optie, terwijl een betonnen carport de duurste is. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van factoren zoals het formaat, de afwerking, en eventuele extra opties.

Let op: Dit zijn gemiddelde kosten en kunnen per situatie verschillen. Het is belangrijk om een offerte op maat te laten maken om een nauwkeurige schatting te krijgen voor de kosten van het bouwen van een carport aan huis.

Door het vergelijken van verschillende offertes en het inwinnen van advies bij professionals, kun je een weloverwogen beslissing nemen over het bouwen van een carport aan huis. Vergeet niet dat de kosten van het bouwen van een carport aan huis een investering zijn in de functionaliteit, esthetiek en waarde van je woning.

Vergunningen en Eisen voor het Bouwen van een Carport aan Huis

Voor het bouwen van een carport aan huis is meestal geen vergunning nodig, maar er geldt wel een meldingsplicht. Dit betekent dat je de gemeente op de hoogte moet stellen van je bouwplannen. Het is belangrijk om te controleren welke regels er specifiek in jouw gemeente gelden.

Naast de meldingsplicht zijn er ook enkele eisen waaraan de carport moet voldoen. Deze eisen zijn er om de veiligheid en het uiterlijk van de carport te waarborgen. De specifieke eisen kunnen verschillen per gemeente, maar over het algemeen zijn er regels met betrekking tot de maximale hoogte van de carport, de afstand tot de perceelsgrens en eventuele bebouwingsvoorschriften.

Het is belangrijk om voorafgaand aan het bouwen van een carport aan huis de regels en eisen van jouw gemeente te raadplegen. Op deze manier voorkom je mogelijke problemen en kun je ervoor zorgen dat je carport aan alle vereisten voldoet.

Vereiste Specificatie
Meldingsplicht Vaak geen vergunning nodig, maar wel melden bij de gemeente
Maximale hoogte Afhankelijk van lokale regelgeving, meestal tussen de 2,5 en 3 meter
Afstand tot perceelsgrens Afhankelijk van lokale regelgeving, vaak minimaal 1 meter
Bebouwingsvoorschriften Afhankelijk van lokale regelgeving

Doe-het-zelf of Professional inhuren voor het Bouwen van een Carport aan Huis

Het bouwen van een carport aan huis kan op twee manieren worden aangepakt: zelf doen met behulp van een doe-het-zelf bouwpakket of het inhuren van een professional. Beide opties hebben hun voor- en nadelen die je moet overwegen voordat je een beslissing neemt.

Als je handig bent en ervaring hebt met klussen, kun je overwegen om zelf een carport aan huis te bouwen met behulp van een doe-het-zelf bouwpakket. Dit kan kosten besparen, aangezien je geen arbeidskosten hoeft te betalen. Het bouwpakket wordt geleverd met gedetailleerde instructies en alle benodigde materialen, waardoor het proces relatief eenvoudig is. Houd er echter rekening mee dat het bouwen van een carport enige ervaring en kennis van klussen vereist, vooral als het gaat om het leggen van funderingen en het monteren van dragende constructies.

Aan de andere kant, als je geen ervaring hebt met klussen of liever zekerheid wilt dat de carport op een professionele manier wordt gebouwd, is het inhuren van een professional een goede optie. Een professionele bouwer heeft de expertise en ervaring om de klus snel en deskundig uit te voeren. Ze zullen ook zorgen voor de nodige vergunningen en voldoen aan de bouwvoorschriften. Bovendien bieden veel professionals garantie op het geleverde werk, waardoor je gemoedsrust hebt. Het enige nadeel van het inhuren van een professional is dat het duurder is dan zelf doen, omdat je arbeidskosten moet betalen.