Terrasoverkapping voor horeca: Voordelen & Tips

bijgebouwen

terrasoverkapping voor horeca

Een terrasoverkapping is een waardevolle investering voor horecaondernemers. Het biedt talloze voordelen en creëert een comfortabele en aantrekkelijke buitenruimte waar gasten het hele jaar door van kunnen genieten. Of het nu gaat om een restaurant, café, bar of hotel, een terrasoverkapping zorgt ervoor dat het terras optimaal gebruikt kan worden, ongeacht de weersomstandigheden.

Een terrasoverkapping voor horeca biedt bescherming tegen zon, wind, regen en kou, waardoor gasten altijd comfortabel kunnen zitten. Hierdoor kunt u de bezetting van uw terras maximaliseren en profiteren van een groter aantal gasten, ongeacht het seizoen. Daarnaast vereenvoudigt een terrasoverkapping de bediening voor uw personeel, doordat zij geen rekening hoeven te houden met weersomstandigheden en de terrasmeubels en kussens buiten kunnen laten staan. Dit bespaart tijd bij het inrichten van het terras en maakt het mogelijk om zich volledig te richten op het bedienen van gasten en het genereren van omzet.

Bovendien biedt een terrasoverkapping op maat gemaakte oplossingen voor elk horecabedrijf. Of u nu een klein restaurant heeft of een groot terras, er zijn verschillende modellen, materialen en afmetingen beschikbaar om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Een terrasoverkapping kan worden aangepast aan de stijl en uitstraling van uw horecagelegenheid, waardoor het een naadloze aanvulling vormt op uw interieur en exterieur.

Daarnaast is een terrasoverkapping eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Met minimale inspanning kunt u uw terras altijd in optimale staat houden, waardoor het er fris en uitnodigend uitziet voor uw gasten.

Als u op zoek bent naar een effectieve manier om uw terras te verbeteren en uw gasten het hele jaar door te verwelkomen, is een terrasoverkapping voor horeca de ideale oplossing.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen zon, wind, regen en kou, zodat gasten het hele jaar door comfortabel buiten kunnen zitten.
 • De bezetting van uw terras kan worden gemaximaliseerd en het aantal gasten kan worden vergroot, ongeacht de weersomstandigheden.
 • Een terrasoverkapping vereenvoudigt de bediening voor uw personeel en bespaart tijd bij het inrichten van het terras.
 • Op maat gemaakte terrasoverkappingen zijn beschikbaar om aan de specifieke behoeften van uw horecabedrijf te voldoen.
 • Een terrasoverkapping is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, waardoor uw terras er altijd fris en uitnodigend uitziet voor gasten.

Terrasoverkapping horeca prijzen

De prijzen van terrasoverkappingen voor horeca zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal van de overkapping. Een simpele uitschuifbare terrasoverkapping kost ongeveer 1000 euro, terwijl oprolbare terrasoverkappingen met doek goedkoper zijn. De prijzen kunnen variëren van 3000 euro voor een kleine uitbreidbare terrasoverkapping met waterafstotend doek tot 6000 euro of meer, afhankelijk van de grootte en opties. Terrasoverkappingen van glas of kunststof beginnen bij ongeveer 6000 euro en kunnen oplopen tot 14.000 euro of meer. Het is belangrijk om offertes te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

Om een beter inzicht te krijgen in de prijzen van terrasoverkappingen voor horeca, is het handig om een overzichtelijke tabel te raadplegen met voorbeeldprijzen:

Terrasoverkapping Prijs (vanaf)
Uitschuifbare terrasoverkapping met doek €1000
Oprolbare terrasoverkapping met waterafstotend doek €3000
Klein uitbreidbare terrasoverkapping met waterafstotend doek €3000
Terrasoverkapping van glas of kunststof €6000
Grote terrasoverkapping van glas of kunststof €14.000

Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts indicatief zijn en afhankelijk kunnen zijn van verschillende factoren. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere leveranciers om een beter beeld te krijgen van de prijzen en de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Waarop letten bij het kiezen van een terrasoverkapping?

Bij het kiezen van een terrasoverkapping voor horeca zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het is belangrijk om een overkapping te kiezen die voldoet aan de specifieke behoeften en stijl van het horecabedrijf. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Bescherming tegen alle weersomstandigheden: De terrasoverkapping moet gasten beschermen tegen zon, wind, regen en kou. Het is essentieel om een overkapping te kiezen die duurzaam en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 2. Voldoende verlichting: Zorg ervoor dat de terrasoverkapping voldoende verlichting biedt, vooral tijdens donkere momenten. Dit zorgt voor een aangename sfeer en maakt het mogelijk om het terras ook ’s avonds te gebruiken.
 3. Duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid: Kies voor een terrasoverkapping die gemaakt is van hoogwaardige materialen en weinig onderhoud vereist. Dit bespaart zowel op de lange termijn kosten als tijd bij het onderhouden van de overkapping.
 4. Verschillende dakbedekkingsopties: Er zijn verschillende mogelijkheden voor de dakbedekking van een terrasoverkapping, zoals doek, uitschuifbaar dak en andere opties. Kies een dakbedekking die past bij de behoeften van het horecabedrijf, qua functionaliteit en esthetiek.

“Een goed gekozen terrasoverkapping biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden, zorgt voor voldoende verlichting en is zowel duurzaam als onderhoudsvriendelijk.”

De keuze voor de juiste terrasoverkapping is essentieel voor het creëren van een comfortabele en aantrekkelijke buitenruimte voor gasten. Vergeet niet om offertes te vergelijken en advies in te winnen bij professionele installateurs om de beste terrasoverkapping te kiezen die past bij het horecabedrijf.

Voorbeeld van een terrasoverkapping

terrasoverkapping

Dakbedekking Prijs Voordelen
Doek – Biedt schaduw
Uitschuifbaar dak €€ – Keuze tussen zon en schaduw
Glas €€€ – Moderne uitstraling

Verschillende dakbedekkingen voor terrasoverkappingen

Er zijn verschillende opties voor dakbedekking van terrasoverkappingen. Het kiezen van de juiste dakbedekking is essentieel om het terras optimaal te beschermen en comfort te bieden aan de gasten. Hieronder worden enkele veelvoorkomende dakbedekkingen voor terrasoverkappingen in de horeca besproken.

Doek als dakbedekking

Doek is een veelgebruikte dakbedekking voor terrasoverkappingen. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten en materialen, zoals waterdoorlatend, waterafstotend en waterdicht. Doek dakbedekking biedt bescherming tegen zonlicht, regen en andere weersomstandigheden, terwijl het toch voldoende licht doorlaat om een aangename sfeer te behouden. Het is een betaalbare en veelzijdige optie die gemakkelijk te onderhouden is. Daarnaast kan doek gedurende verschillende seizoenen worden gebruikt, waardoor het een populaire keuze is voor horeca terrasoverkappingen.

Uitschuifbaar dak

Een uitschuifbaar dak biedt flexibiliteit en stelt gasten in staat om te kiezen tussen zon en schaduw. Met een uitschuifbaar dak kan de overkapping worden aangepast aan de weersomstandigheden en de voorkeur van de gasten. Dit type dakbedekking maakt het mogelijk om het terras open te stellen bij mooi weer en te beschermen tegen regen of felle zon. Het uitschuifbare dak kan handmatig of elektronisch bediend worden, afhankelijk van de specifieke behoeften en budget van het horecabedrijf.

Glas als dakbedekking

Een andere optie is het gebruik van glas als dakbedekking voor terrasoverkappingen. Glazen terrasdaken bieden een moderne uitstraling en creëren een lichte en luchtige ruimte. Ze laten veel natuurlijk licht binnen en bieden bescherming tegen regen en wind. Glazen dakbedekking is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en kan het hele jaar door worden gebruikt. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de isolatie en warmtebeheersing wanneer u kiest voor glas, aangezien dit invloed kan hebben op het comfort van de gasten.

De keuze voor dakbedekking hangt af van verschillende factoren, zoals het gewenste uiterlijk, de functionaliteit, het budget en de specifieke behoeften van het horecabedrijf. Door de verschillende opties te overwegen en de voordelen af te wegen, kan een terrasoverkapping worden gecreëerd die perfect aansluit bij de wensen en eisen van het horecabedrijf.

Voordelen van horeca zonwering

Horeca zonwering biedt tal van voordelen voor horecaondernemers. Het is niet alleen een praktische oplossing, maar ook een waardevolle investering voor het terras van een horecabedrijf. Hieronder vind je enkele belangrijke voordelen van horeca zonwering:

 • Comfort voor gasten: Horeca zonwering biedt gasten comfort en bescherming tegen de felle zon op warme dagen. Het creëert een aangename schaduwrijke plek waar gasten kunnen genieten van hun maaltijd of drankje.
 • Beschutting bij slecht weer: Met horeca zonwering kunnen gasten ook op het terras blijven tijdens regenachtige dagen. Ze worden beschermd tegen regen en kunnen toch genieten van de buitenlucht.
 • Sfeervolle verlichting en warmte: Sommige horeca zonweringsoplossingen zijn uitgerust met verlichting en terrasverwarming, wat de sfeer op het terras verhoogt tijdens de avonduren. Dit zorgt voor een gezellige en warme ambiance.
 • Bescherming tegen wind: Horeca zonwering beschermt ook tegen wind, waardoor gasten comfortabel buiten kunnen zitten, zelfs op winderige dagen.
 • Houdt producten vers: Zonwering op het terras kan ook helpen bij het behouden van de kwaliteit en versheid van producten, zoals voedsel en dranken. Het beschermt tegen direct zonlicht en warmte, waardoor producten langer vers blijven.
 • Zichtbaarheid en uitstraling: Horeca zonwering draagt bij aan de zichtbaarheid van een horecabedrijf en biedt een aantrekkelijke uitstraling. Het kan dienen als een opvallend kenmerk dat gasten aantrekt en het terras uitnodigend maakt.

Bovenstaande voordelen maken horeca zonwering een essentiële investering voor horecabedrijven die hun terras comfortabel, veelzijdig en aantrekkelijk willen maken voor hun gasten. Zonwering biedt niet alleen bescherming tegen de elementen, maar verbetert ook de algehele ervaring voor gasten en draagt bij aan het succes van het horecabedrijf.

horeca zonwering

Door het gebruik van hoogwaardige materialen en de juiste installatie kan horeca zonwering jarenlang meegaan en bijdragen aan het succes van het terras. Het is raadzaam om samen te werken met een ervaren leverancier van horeca zonwering om de beste oplossing te vinden die past bij de behoeften van het horecabedrijf.

Populaire horeca zonweringsoplossingen

Voor horecabedrijven zijn er verschillende populaire zonweringsoplossingen die helpen bij het creëren van een comfortabele en aantrekkelijke buitenruimte voor gasten. Deze zonweringsoplossingen bieden bescherming tegen de zon, zorgen voor schaduw en verminderen de warmte op het terras. Een betrouwbare leverancier biedt diverse opties die passen bij de specifieke behoeften van het horecabedrijf. Hieronder worden enkele van de populaire horeca zonweringsoplossingen besproken:

Knikarmscherm Santos V296 van Verano

Het knikarmscherm Santos V296 van Verano is een veelgebruikte zonweringsoplossing in de horeca. Dit scherm heeft een robuuste constructie en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het knikarmscherm kan eenvoudig worden bediend en biedt flexibiliteit bij het creëren van schaduw op het terras. Het biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar draagt ook bij aan een stijlvolle uitstraling van het terras.

Standaard markies van Solano

De standaard markies van Solano is een klassieke en veelgebruikte zonweringsoplossing in de horeca. Deze markies heeft een nostalgische uitstraling en voegt karakter toe aan het terras. Het biedt bescherming tegen de zon en creëert een gezellige sfeer. De standaard markies van Solano is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor het geschikt is voor diverse horecabedrijven.

Terrasoverkapping Ledro V908 van Verano

De terrasoverkapping Ledro V908 van Verano is een populaire keuze voor horecabedrijven die een permanentere zonweringsoplossing willen. Deze terrasoverkapping biedt bescherming tegen zon, regen en wind en kan het hele jaar door gebruikt worden. Het is een stijlvolle en duurzame optie die het terras transformeert in een comfortabele buitenruimte voor gasten.

Naast knikarmschermen, markiezen en terrasoverkappingen zijn er ook andere veelgebruikte zonweringsoplossingen, zoals zonneschermen. Het is belangrijk voor horecabedrijven om te kiezen voor een betrouwbare leverancier en een zonweringsoplossing die past bij de behoeften en stijl van het bedrijf. Op deze manier kan de buitenomgeving geoptimaliseerd worden om gasten een aangename ervaring te bieden.

Terrasoverkappingen in de horeca op maat

Terrasoverkappingen spelen een cruciale rol in de horeca, omdat elk terras uniek is in grootte en behoeften. Daarom worden terrasoverkappingen voor de horeca vaak op maat gemaakt. Maatwerk biedt de mogelijkheid om het terras volledig te overkappen en aan te passen aan de specifieke wensen van het horecabedrijf. Door te kiezen voor een maatwerk terrasoverkapping, kunnen horecaondernemers een unieke en functionele buitenruimte creëren die perfect past bij hun restaurant, café of andere horecagelegenheid.

Als het gaat om materiaalkeuze, is aluminium het meest gebruikte materiaal voor horeca terrasoverkappingen. Dit komt omdat aluminium duurzaam, lichtgewicht en onderhoudsvriendelijk is. Het biedt ook ontwerpmogelijkheden, dankzij de flexibiliteit en weerbestendigheid. Staanders en liggers worden doorgaans aan de gevel van het pand gemonteerd, waardoor de constructie stevigheid krijgt en zorgt voor een veilige en betrouwbare terrasoverkapping.

Maatwerk terrasoverkappingen bieden niet alleen bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, maar kunnen ook dienen als een visueel aantrekkelijk element dat bijdraagt aan de algehele uitstraling van het horecabedrijf. Door het creëren van een comfortabele en sfeervolle buitenruimte kunnen horecaondernemers gasten aantrekken, de omzet verhogen en klanttevredenheid stimuleren.

Voordelen van terrasoverkappingen op maat voor de horeca:
Een unieke en functionele buitenruimte die perfect past bij het horecabedrijf
Bescherming tegen diverse weersomstandigheden
Een visueel aantrekkelijk element dat bijdraagt aan de uitstraling van het horecabedrijf
Comfortabele en sfeervolle buitenruimte om gasten aan te trekken
Verhoging van de omzet en klanttevredenheid

Is een vergunning verplicht voor een terrasoverkapping in de horeca?

In de meeste gevallen is geen vergunning vereist voor het plaatsen van een terrasoverkapping in de horeca. Er zijn echter bepaalde voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Het is raadzaam om contact op te nemen met de gemeente om te bepalen of een vergunning of melding vereist is voor het plaatsen van een terrasoverkapping.

Vind installateurs in jouw regio en vergelijk offertes

Het is verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende installateurs van terrasoverkappingen voor horeca om prijzen en kwaliteit te vergelijken. Een gratis offerteaanvraag via onze website kan helpen bij het vinden van erkende vakmannen in de regio. Het vergelijken van offertes kan kostbare besparingen opleveren en de beste installateur voor het horecabedrijf selecteren.

Installateur Regio Prijsklasse Kwaliteitsbeoordeling
Installatie Expert Amsterdam €€€ ★★★★★
Overkapping Specialist Rotterdam €€€€ ★★★★
Terrasexpertise Utrecht €€€ ★★★★★
Tuintoppers Den Haag €€€€ ★★★

Vraag nu gratis offertes aan bij installateurs van terrasoverkappingen voor horeca in jouw regio en vergelijk prijzen, kwaliteit en beoordelingen om de beste keuze te maken voor jouw horecabedrijf.

Certificering en Ervaring

Let bij het vergelijken van installateurs ook op certificeringen en ervaring. Kies bij voorkeur voor installateurs die gecertificeerd zijn en ervaring hebben met het plaatsen van terrasoverkappingen in de horeca. Dit garandeert vakmanschap en expertise, wat essentieel is voor een kwalitatieve installatie.

Referenties en Referentieprojecten

Neem ook de tijd om referenties en referentieprojecten van installateurs te bekijken. Door de eerdere projecten en ervaringen van andere horecabedrijven te evalueren, krijg je een beter inzicht in de kwaliteit en het vakmanschap van de installateurs. Vraag de installateurs om voorbeelden van vergelijkbare projecten in de horecasector, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Mogelijke uitbreidingen voor een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping kan worden uitgebreid met verschillende opties om het comfort en de sfeer te verbeteren. Een populaire uitbreiding is terrasverwarming. Met de toevoeging van terrasverwarming kunnen gasten ook op koudere dagen genieten van het terras. Er zijn verschillende typen terrasverwarming beschikbaar, zoals elektrische terrasverwarmers en terrasverwarmers op gas. Deze verwarmingsoplossingen zorgen ervoor dat gasten langer kunnen blijven zitten en genieten van een aangename temperatuur.

Naast terrasverwarming kan terrasverlichting ook een waardevolle uitbreiding zijn voor een terrasoverkapping. Goed geplaatste en sfeervolle verlichting zorgt voor een aangename en gezellige sfeer op het terras, zelfs bij schemering of in de avonduren. Er zijn verschillende soorten terrasverlichting beschikbaar, zoals wandlampen, prikspots en sfeerverlichting. Deze verlichtingsopties dragen bij aan de ambiance en kunnen het horecabedrijf een unieke uitstraling geven.

Naast terrasverwarming en terrasverlichting zijn er ook andere accessoires die de terrasoverkapping kunnen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan windschermen om bescherming te bieden tegen wind, regenschermen om gasten droog te houden tijdens een regenbui, of plantenbakken om het terras groener te maken. Het kiezen van hoogwaardige en duurzame uitbreidingen die passen bij de stijl en behoeften van het horecabedrijf is essentieel om het maximale uit de terrasoverkapping te halen.