Houten bijgebouwen op maat voor je tuin

bijgebouwen

Updated on:

Houten bijgebouw in tuin

Een houten bijgebouw is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Het biedt niet alleen extra ruimte, maar ook een gezellige sfeer. Het is een perfecte plek om te ontspannen, te werken of te spelen. Maar voordat je een houten bijgebouw laat bouwen, zijn er een aantal dingen die je moet weten.
Houten bijgebouw in tuin

Bij onze firma bieden we verschillende soorten houten bijgebouwen aan die perfect passen bij uw behoeften en wensen. Of u nu op zoek bent naar een eiken bijgebouw, een houten tuinkantoor, een houten buitenkeuken, een houten tuinkamer, een houten gastenverblijf, een houten poolhouse, een houten schuur, een houten terrasoverkapping, een houten veranda of een houten carport, wij hebben de expertise en ervaring om uw droomproject te realiseren. In dit artikel ontdekt u meer over deze verschillende soorten houten bijgebouwen en hun voordelen.

Eiken bijgebouw

eiken bijgebouw

Een eiken bijgebouw straalt luxe en elegantie uit. Eikenhout is een duurzaam en robuust materiaal dat een natuurlijke uitstraling geeft aan uw buitenruimte. Een eiken bijgebouw kan dienen als een tuinhuis, een poolhouse, een gastenverblijf of zelfs als een extra woonruimte. Met eikenhout creëren we een bijgebouw van hoge kwaliteit dat jarenlang meegaat.

Houten tuinkantoor

Houten tuinkantoor

Een houten tuinkantoor biedt de perfecte werkplek in uw tuin. Het stelt u in staat om dichter bij de natuur te werken terwijl u toch alle comfort en functionaliteit van een traditioneel kantoor heeft. Een houten tuinkantoor kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften, met voldoende ruimte voor een bureau, opbergruimte en zelfs een vergaderruimte.

Houten buitenkeuken

Houten buitenkeuken

Een houten buitenkeuken is de ideale aanvulling op uw tuin of terras. Met een houten buitenkeuken kunt u heerlijke maaltijden bereiden in de buitenlucht, terwijl u geniet van het gezelschap van uw familie en vrienden. Een houten buitenkeuken kan worden voorzien van alle benodigde apparatuur, zoals een barbecue, een kookplaat en een spoelbak, en kan worden aangepast aan uw specifieke wensen en smaak.

Houten tuinkamer

Houten tuinkamer

Een houten tuinkamer biedt een comfortabele en gezellige ruimte om te ontspannen en te genieten van uw tuin. Het is een uitbreiding van uw woning die u het hele jaar door kunt gebruiken. Met een houten tuinkamer kunt u genieten van het buitenleven terwijl u beschermd bent tegen de elementen. Deze veelzijdige ruimte kan dienen als een serre, een leesruimte, een hobbyruimte of zelfs een extra woonkamer.

Houten gastenverblijf

Houten gastenverblijf

Met een houten gastenverblijf kunt u uw gasten een comfortabele en privé-accommodatie bieden. Of het nu gaat om familieleden die op bezoek komen of om gasten die u wilt verwelkomen, een houten gastenverblijf zorgt voor een gezellige en gastvrije ruimte. Met een eigen slaapkamer, badkamer en soms zelfs een keuken kunnen uw gasten genieten van privacy en comfort.

Houten poolhouse

Houten poolhouse

Een houten poolhouse is de perfecte aanvulling op uw zwembad. Het biedt beschutting tegen de zon, opbergruimte voor zwembadaccessoires en zelfs extra faciliteiten zoals een kleedkamer of een douche. Met een houten poolhouse kunt u optimaal genieten van uw zwembad en uw buitenruimte upgraden met een stijlvolle en functionele constructie.

Houten schuur

houten schuur

Een houten schuur biedt praktische opbergruimte voor uw tuingereedschap, fietsen, tuinmeubelen en andere spullen. Het beschermt uw bezittingen tegen weersinvloeden en zorgt voor een opgeruimde en georganiseerde buitenruimte. Een houten schuur kan worden aangepast aan uw behoeften en kan worden voorzien van planken, haken en andere opbergsystemen.

Houten terrasoverkapping

Houten terrasoverkapping

Een houten terrasoverkapping biedt bescherming tegen zon en regen, zodat u het hele jaar door van uw terras kunt genieten. Het creëert een gezellige buitenruimte waar u kunt ontspannen, dineren en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Met een houten terrasoverkapping voegt u niet alleen functionaliteit toe aan uw tuin, maar ook een esthetisch element dat past bij uw persoonlijke stijl.

Houten veranda

Houten veranda

Een houten veranda is een uitnodigende overgangsruimte tussen uw huis en uw tuin. Het biedt een beschutte en comfortabele ruimte waar u kunt genieten van het buitenleven, ongeacht het weer. Met een houten veranda kunt u uw buitenruimte vergroten en een ontspannen sfeer creëren voor ontmoetingen met vrienden en familie.

Houten carport

Houten carport

Een houten carport biedt bescherming voor uw voertuig(en) tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en zon. Het beschermt uw auto’s, motoren of fietsen tegen schade en verlengt hun levensduur. Met een houten carport voegt u ook een esthetisch element toe aan uw woning, omdat het perfect kan worden afgestemd op uw huisstijl en persoonlijke voorkeuren.

Wat is een houten bijgebouw?

Een houten bijgebouw is een gebouw dat meestal is gemaakt van hout en wordt gebruikt als extra ruimte bij een woning. Het kan dienen als een tuinkantoor, gastenverblijf, speelkamer, opslagruimte of zelfs als een sauna. Houten bijgebouwen zijn populair vanwege hun warme en gezellige uitstraling, duurzaamheid en veelzijdigheid.

Hoe wordt een houten bijgebouw gebouwd?

Een houten bijgebouw kan op verschillende manieren worden gebouwd, afhankelijk van het ontwerp en de grootte. Het kan worden gebouwd als een prefab-constructie die in de fabriek is gemaakt en op locatie wordt geïnstalleerd. Of het kan ter plaatse worden gebouwd door een aannemer of door de eigenaar zelf. Het bouwproces begint meestal met het creëren van een fundering en het bouwen van de muren en het dak. Vervolgens worden de deuren, ramen en andere afwerkingen toegevoegd.

Wat zijn de voordelen

Een houten bijgebouw biedt tal van voordelen. Het biedt extra ruimte zonder dat er een verbouwing van de bestaande woning nodig is. Het kan dienen als een afgelegen werkruimte of een plek om te ontspannen. Het is duurzaam en gaat lang mee. Bovendien voegt het een mooie en gezellige uitstraling toe aan elke tuin.

Wat zijn de nadelen

Een houten bijgebouw heeft ook enkele nadelen. Het kan duur zijn om te bouwen, afhankelijk van het ontwerp en de grootte. Het kan ook extra onderhoud nodig hebben, vooral als het niet goed wordt behandeld. Bovendien kan het zijn dat er een vergunning nodig is voordat je kunt beginnen met bouwen.

Hoeveel kost een houten bijgebouw?

De kosten van een houten bijgebouw zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het ontwerp, de materialen en de afwerking. Over het algemeen kost een houten bijgebouw tussen de €5000 en €30.000. Het is belangrijk om een ​​budget te hebben voordat je begint met bouwen en om offertes van verschillende aannemers te vergelijken.

Hieronder vindt u een tabel met verschillende soorten houten bijgebouwen en de gemiddelde prijzen:

Soort bijgebouw Gemiddelde prijs
Eenvoudig tuinhuis € 1.500
Garage € 10.000
Buitenverblijf € 30.000
Luxe garage of buitenverblijf € 100.000

Het is belangrijk op te merken dat de uiteindelijke prijs van een houten bijgebouw afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de gewenste houtsoort, de dikte van het hout, het type dak, de mate van isolatie en het soort afwerking.

Hoe onderhoud ik een houten bijgebouw?

Een houten bijgebouw heeft regelmatig onderhoud nodig om het in goede staat te houden. Het moet worden gereinigd en geïnspecteerd op losse of beschadigde onderdelen. Het moet ook worden behandeld met verf of beits om het te beschermen tegen weersinvloeden. Het is belangrijk om de onderhoudsinstructies van de fabrikant op te volgen en regelmatig te controleren op eventuele problemen.

Wat zijn de verschillende soorten hout die gebruikt worden voor bijgebouwen

Er zijn verschillende soorten hout die worden gebruikt voor bijgebouwen. Eikenhout en douglashout zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid. Tropisch hardhout wordt ook vaak gebruikt omdat het weinig knopen en lijnen bevat. Frans eikenhout wordt vaak gebruikt voor eiken bijgebouwen vanwege de hoge kwaliteit en fijne nerf. Hardhoutsoorten zoals Iroko of Azobe en andere bouwmaterialen zoals metaal en glas kunnen ook worden gecombineerd met eikenhout.

Wat zijn de eigenschappen van eikenhout en douglashout die hen geschikt maken voor bijgebouwen

Eikenhout en douglashout zijn geschikte houtsoorten voor bijgebouwen vanwege hun duurzaamheid en specifieke eigenschappen:

Eikenhout:

  • Is een harde en sterke houtsoort met een lange levensduur
  • Heeft een hoge dichtheid en is daardoor bestand tegen vocht en schimmels
  • Heeft een mooie en karakteristieke uitstraling
  • Is goed te bewerken en af te werken

Douglashout:

  • Is een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd vurenhout
  • Heeft een hoge duurzaamheid en weerstand tegen vocht
  • Heeft een warme uitstraling met een roodachtige kleur
  • Is goed te bewerken en af te werken

Verschillende leveranciers

FAQs

Kan ik een houten bijgebouw bouwen zonder vergunning?

A: Het hangt af van de grootte en het ontwerp van het bijgebouw. In sommige gevallen is een vergunning niet nodig, maar in andere gevallen wel. Het is belangrijk om de lokale regels en voorschriften te raadplegen voordat je begint met bouwen.

Kan ik een houten bijgebouw zelf bouwen?

A: Ja, het is mogelijk om zelf een houten bijgebouw te bouwen als je handig bent. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste vaardigheden en gereedschappen hebt voordat je begint.

Welke houtsoort is het beste voor een houten bijgebouw?

A: Er zijn verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor een houten bijgebouw, zoals ceder, lariks en douglas. Het is belangrijk om een ​​duurzame houtsoort te kiezen die bestand is tegen weersinvloeden en insecten.

Hoe lang gaat een houten bijgebouw mee?

A: Een houten bijgebouw kan tientallen jaren meegaan als het goed wordt onderhouden. Het is belangrijk om het regelmatig te controleren op eventuele problemen en het te behandelen met verf of beits om het te beschermen tegen weersinvloeden.

Kan ik een houten bijgebouw het hele jaar door gebruiken?

A: Ja, een houten bijgebouw kan het hele jaar door worden gebruikt als het goed geïsoleerd is. Het kan worden uitgerust met verwarming en airconditioning om het comfortabel te maken tijdens alle seizoenen.

Conclusie

Een houten bijgebouw is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Het biedt extra ruimte en een gezellige sfeer. Voordat je begint met bouwen, is het belangrijk om te weten wat erbij komt kijken. Het bouwen van een houten bijgebouw kan duur zijn en kan extra onderhoud vereisen. Maar als het goed wordt gebouwd en onderhouden, kan het tientallen jaren meegaan en een mooie en functionele toevoeging zijn aan je woning.

Actief in heel België: