Eiken Bijgebouw Zelfbouwpakket Kopen? Ontdek Hier!

bijgebouwen

eiken bijgebouw zelfbouwpakket

Een eiken bijgebouw zelfbouwpakket biedt de mogelijkheid om een authentieke sfeer te creëren in je tuin of buitenruimte. Deze pakketten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en geven je de vrijheid om de bekleding naar eigen wens te kiezen, zoals sidings uit Europees hout of planchetten uit padoek. Het pakket bevat alle benodigde onderdelen voor de basis van het bijgebouw, zoals houten balken, kepers en bevestigingsmaterialen. Let op dat het pakket geen dak- of gevelbekleding, deuren, arduinen sokkels of isolatie bevat. Deze materialen dien je zelf aan te schaffen om het bijgebouw volledig vorm te geven naar jouw smaak en behoeften.

Belangrijkste punten

 • Eiken bijgebouw zelfbouwpakketten bieden de mogelijkheid om een authentieke sfeer in je tuin te creëren.
 • De pakketten bevatten alle basisbenodigdheden, maar geen dak- of gevelbekleding, deuren, sokkels of isolatie.
 • Je hebt de vrijheid om de bekleding en afwerking van het bijgebouw naar eigen wens te kiezen.
 • Eikenhout is een duurzame en kwalitatieve houtsoort, ideaal voor bijgebouwen.
 • Je kunt ook kiezen voor een eikenhouten bijgebouw op maat of een bijgebouw in douglas hout.

Onderdelen van een Eiken Bouwpakket met Plat Dak

Een eiken bouwpakket met plat dak biedt alle benodigde onderdelen om het fundament van je bijgebouw te construeren. Dit omvat houten balken, kepers en alle benodigde bevestigingsmaterialen en schroeven. Met behulp van de meegeleverde handleiding is het eenvoudig om het bijgebouw zelf op te bouwen. Het pakket bevat echter geen dak- of gevelbekleding, deuren, arduinen sokkels of isolatie. Deze materialen dien je zelf aan te schaffen om het bijgebouw volledig naar eigen wens af te werken.

Om het bijgebouw helemaal naar jouw smaak en doeleinden in te richten, kun je ervoor kiezen om verlichting, speakers en andere afwerkingselementen toe te voegen. Met een eiken bijgebouw bouwpakket met plat dak heb je de vrijheid om het bijgebouw aan te passen aan jouw persoonlijke stijl en behoeften.

Onderdelen van een Eiken Bouwpakket met Plat Dak Afwerking en aanpassingen
– Houten balken – Dak- en gevelbekleding
– Kepers – Deuren en ramen
– Bevestigingsmaterialen en schroeven – Arduinen sokkels
– Montagehandleiding – Isolatie

Met een eiken bouwpakket met plat dak heb je alle benodigdheden in huis om zelf een stevig en duurzaam bijgebouw te realiseren. Het biedt de mogelijkheid om een unieke en functionele ruimte te creëren die perfect past bij jouw behoeften.

Mogelijke toepassingen van een Eiken Bijgebouw met Plat Dak

Een eiken bijgebouw met plat dak biedt vele mogelijkheden en kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Het is een functionele en veelzijdige toevoeging aan je buitenruimte. Met de keuze voor een eikenhouten bijgebouw creëer je niet alleen een authentieke en rustieke uitstraling, maar ook een duurzame en stevige constructie.

Deze bijgebouwen kunnen dienen als:

 • Home-office of atelier: Een ruimte waar je rustig kunt werken of waar je creatief kunt bezig zijn.
 • Extra opbergruimte: Ideaal voor het opslaan van tuinmaterialen, gereedschap, fietsen, of andere spullen die je graag droog wilt houden.
 • Speelruimte voor kinderen: Een veilige en overdekte speelplek waar kinderen zich kunnen vermaken, ongeacht het weer.
 • Locatie voor familiebijeenkomsten: Een gezellige plek om samen te komen en te genieten van gezelschap, maaltijden, of andere activiteiten.

Het eiken bijgebouw met plat dak kan het hele jaar door gebruikt worden en biedt bescherming tegen zon, wind, regen, en andere weersinvloeden. Dankzij de eigen keuze in dak- en gevelbekleding kan het bijgebouw perfect aansluiten bij de gewenste uitstraling en stijl.

Voor een eikenhouten tuinhuis bouwpakket, eikenhouten schuur bouwpakket, eiken carport zelfbouw of eiken veranda zelfbouw, biedt een eiken bijgebouw met plat dak een ideale oplossing die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Met een eiken bijgebouw kun je op een efficiënte en betaalbare manier een waardevolle extra ruimte creëren in je tuin of buitenruimte. Het biedt talloze mogelijkheden en kan aan jouw specifieke behoeften worden aangepast.

Afwerking van een Bijgebouw met Plat Dak

Voor de afwerking van een bijgebouw met plat dak zijn er verschillende mogelijkheden om het zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk te maken. Hier zijn enkele belangrijke stappen en opties om het proces soepel te laten verlopen.

Isolatie

Een belangrijke stap in het afwerken van een bijgebouw met een plat dak is het aanbrengen van isolatiemateriaal. Hiermee creëer je een comfortabel binnenklimaat, waarin je het hele jaar door kunt genieten van je bijgebouw. Plaats isolatie tussen de kepers en het dakbeschot op de bovenste balken.

Dakbedekking

Voor het platte dak van het bijgebouw kun je kiezen uit verschillende soorten dakbedekking, afhankelijk van je behoeften en esthetische voorkeuren. Enkele populaire opties zijn:

 • PVC: Waterdicht en duurzaam, geschikt voor zowel woningen als commerciële gebouwen.
 • EPDM: Een synthetisch rubber dat flexibel en weerbestendig is. Het heeft een lange levensduur en is gemakkelijk te plaatsen.
 • Groendak: Een dakbedekking met levende begroeiing, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling en extra isolatie.

Binnenafwerking

Om het interieur van het bijgebouw af te werken, kun je houten latjes gebruiken om het plafond te bekleden. Dit geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan de ruimte. Daarnaast kun je verschillende verlichtingsopties toevoegen, zoals spots, om de gewenste sfeer te creëren.

De afwerking van een bijgebouw met een plat dak biedt talloze mogelijkheden om het bijgebouw volledig aan te passen aan jouw smaak en gebruik. Het is belangrijk om de eiken bijgebouw montagehandleiding en eiken constructie doe-het-zelf richtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat de afwerking correct en duurzaam is.

afbeelding nodig alt or the image keyword: bijgebouw met plat dak

Voordelen van een Eiken Bijgebouw

Een eiken bijgebouw biedt tal van voordelen ten opzichte van andere bouwmaterialen. Eikenhout is een Europese hardhoutsoort met een lange levensduur, waardoor het bijgebouw stevig en duurzaam is. Het heeft een rustieke uitstraling en de knopen in het hout geven het bijgebouw een uniek karakter.

Eikenhout is een Europese hardhoutsoort met een lange levensduur, waardoor het bijgebouw stevig en duurzaam is.

Daarnaast zijn de bijgebouwen verkrijgbaar als zelfbouwpakket, wat kostenefficiënt is en de mogelijkheid biedt om zelf het bijgebouw te bouwen volgens jouw eigen planning en wensen.

Stevig en duurzaam

Eikenhout staat bekend om zijn stevigheid en duurzaamheidskenmerken. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en heeft een natuurlijke weerstand tegen rot en andere vormen van schade. Een eiken bijgebouw kan daarom jarenlang meegaan zonder dat het aan kwaliteit verliest.

Rustieke uitstraling

Eikenhout heeft een natuurlijke, rustieke uitstraling die perfect past bij een landelijke of traditionele stijl. De warme tinten en unieke houtnerf geven het bijgebouw karakter en zorgen voor een sfeervolle toevoeging aan je buitenruimte.

Zelfbouwpakket

Met een eiken bijgebouw zelfbouwpakket kun je zelf de handen uit de mouwen steken en het bijgebouw op je eigen tempo bouwen. Dit bespaart kosten op installatie en geeft je de vrijheid om het bijgebouw aan te passen aan je eigen wensen en behoeften. Bovendien is het zelfbouwen van een eiken bijgebouw een bevredigend project dat je een gevoel van trots en voldoening geeft.

Met de voordelen van stevigheid, duurzaamheid en een rustieke uitstraling, gecombineerd met de mogelijkheid van een zelfbouwpakket, is een eiken bijgebouw een uitstekende keuze voor het creëren van extra ruimte en sfeer in je tuin of buitenruimte.

Eiken Bouwpakket op Maat

Heb je specifieke afmetingen in gedachten voor je eiken bijgebouw? Geen probleem! Bij ons is het mogelijk om een eiken bouwpakket op maat te bestellen, zodat je jouw bijgebouw precies kunt afstemmen op je specifieke behoeften en wensen.

Wanneer je kiest voor een eiken bouwpakket op maat, worden alle onderdelen van het bijgebouw op de juiste afmetingen verzaagd. Hierdoor kun je het bouwpakket zelf samenstellen en het bijgebouw helemaal naar jouw smaak ontwerpen.

Met een eiken bouwpakket op maat heb je de vrijheid om te bepalen hoe groot het bijgebouw moet zijn en hoe het eruit moet zien. Of je nu een extra grote schuur wilt bouwen of een compacte overkapping nodig hebt, wij kunnen jouw droom bijgebouw op maat realiseren.

Een eiken bouwpakket op maat biedt jou de mogelijkheid om een uniek en gepersonaliseerd bijgebouw te creëren dat perfect past bij jouw stijl en behoeften.

Voordelen van een eiken bouwpakket op maat:

 • Volledig af te stemmen op jouw specifieke afmetingen
 • Biedt de mogelijkheid om een uniek en gepersonaliseerd bijgebouw te realiseren
 • Creëert een perfecte pasvorm voor jouw tuin of buitenruimte
 • Biedt de vrijheid om te bepalen hoe het bijgebouw eruit moet zien
 • Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid

Met een eiken bouwpakket op maat kun je jouw droom van een perfect passend en persoonlijk bijgebouw waarmaken.

Eiken Bijgebouw in Douglas Hout

Naast eikenhouten bouwpakketten zijn er ook modellen beschikbaar in douglas hout. Douglas hout heeft een vergelijkbare uitstraling als eikenhout, maar is vaak iets voordeliger in prijs. Het biedt dezelfde stevigheid en stijlvolle basis voor een bijgebouw, maar kan een interessante optie zijn voor mensen met een beperkter budget of die willen besparen op hun project.

Met een eiken bijgebouw in douglas hout kun je nog steeds genieten van de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van het hout, terwijl je profiteert van een wat vriendelijker prijskaartje. De warme kleur en korrel van douglas hout geeft een prachtige uitstraling aan het bijgebouw, waardoor het past bij verschillende omgevingen en stijlen.

Net als bij eiken bijgebouwen kunnen ook bij de douglas variant verschillende afmetingen en ontwerpen worden gekozen om te voldoen aan de specifieke behoeften en wensen van elke klant.

Prijs van een Eiken Bijgebouw Zelfbouwpakket

De prijs van een eiken bijgebouw zelfbouwpakket kan variëren afhankelijk van de afmetingen en het materiaal. Door het gebruik van hoogwaardig eikenhout kunnen de kosten iets hoger zijn in vergelijking met andere materialen. Dit is echter een veelgebruikte houtsoort vanwege zijn duurzaamheid en kwaliteit. Voor mensen die willen besparen, zijn er ook modellen beschikbaar in douglas hout, wat de kosten kan verlagen.

Afmetingen Eiken Bijgebouw Prijs Douglas Bijgebouw Prijs
3m x 3m €5.000 – €8.000 €4.000 – €6.000
4m x 4m €7.000 – €10.000 €5.500 – €8.000
5m x 5m €9.000 – €12.000 €7.000 – €10.000

De prijzen zijn exclusief montagekosten en eventuele extra’s zoals dak- en gevelbekleding, deuren en isolatie. De uiteindelijke prijs kan ook variëren op basis van specifieke aanpassingen en individuele wensen.

eiken bijgebouw prijs

Eiken Carport Zelfbouw

Naast bijgebouwen zijn er ook eiken carport zelfbouwpakketten beschikbaar. Deze bieden een stijlvolle en functionele overkapping voor je voertuig. De prijs van een eiken carport zelfbouwpakket varieert afhankelijk van de afmetingen en het ontwerp. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €3.000 en €6.000, exclusief montagekosten.

Eiken Veranda Zelfbouw

Een eiken veranda zelfbouwpakket kan een prachtige toevoeging zijn aan je woning. De prijzen variëren afhankelijk van de grootte en specificaties van de veranda. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €4.000 en €8.000, exclusief montagekosten.

Houten Tuinhuis met Overkapping

Naast eiken bijgebouwen zijn er ook houten tuinhuizen met overkapping verkrijgbaar. Deze tuinhuizen bieden een combinatie van kwaliteit, duurzaamheid en stijl tegen een scherpe prijs. Ze zijn ontworpen om voldoende bergruimte te bieden voor tuinmateriaal en hebben daarnaast een overkapping waar je kunt genieten van de zon en de buitenlucht.

Houten tuinhuizen met overkapping kunnen zelf worden opgebouwd met behulp van een handleiding, wat een leuke doe-het-zelf activiteit kan zijn. Als je liever niet zelf aan de slag gaat, kan je er ook voor kiezen om het tuinhuis met overkapping te laten installeren door een professionele schrijnwerker.

Met een houten tuinhuis met overkapping haal je een functioneel en stijlvol element naar je tuin. Het biedt niet alleen opbergruimte voor je tuinmaterialen, gereedschappen en fietsen, maar ook een gezellige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Onder de overkapping kan je bijvoorbeeld een comfortabele loungehoek of een buitenkeuken creëren.

Houten Tuinhuis op Maat

Heb je specifieke wensen en behoeften voor je tuinhuis? Geen probleem! Naast standaardmodellen bieden wij ook de mogelijkheid om een houten tuinhuis op maat te laten maken. Hierbij kun je de afmetingen en houtsoort volledig naar jouw eigen smaak kiezen. Op die manier krijg je een tuinhuis dat perfect aansluit bij jouw wensen en de stijl van je tuin.

Onze tuinhuizen op maat zijn verkrijgbaar in verschillende thermisch behandelde houtsoorten, zoals eikenhout of douglas hout. Deze houtsoorten hebben een natuurlijke schoonheid en duurzaamheid, waardoor je tuinhuis jarenlang meegaat. Bovendien bieden wij een houtgarantie van 30 jaar, zodat je verzekerd bent van de kwaliteit van het hout.

Een ander voordeel van onze houten tuinhuizen op maat is dat ze geïsoleerd kunnen worden. Wij gebruiken speciale 9 cm kaders met CLS om de isolatie te realiseren. Dit zorgt niet alleen voor extra comfort in je tuinhuis, maar biedt ook mogelijkheden voor het integreren van extra voorzieningen, zoals elektriciteit of verwarming.

Wil je een uniek en gepersonaliseerd tuinhuis dat volledig voldoet aan jouw wensen? Kies dan voor een houten tuinhuis op maat!

Afmetingen (breedte x diepte) Houtsoort Prijs
300 cm x 300 cm Eikenhout €3.500
400 cm x 400 cm Douglas hout €2.800
500 cm x 500 cm Eikenhout €4.200

Let op: de prijzen zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van de gekozen afmetingen, houtsoort, en eventuele extra opties.

Installatie van een Houten Tuinhuis

Een houten tuinhuis is een prachtige toevoeging aan je buitenruimte en kan zelf worden opgebouwd met behulp van een handleiding. Het is echter aanbevolen om dit te doen onder begeleiding van een ervaren schrijnwerker. Door samen te werken met een professional zorg je voor een zorgvuldige en correcte installatie, zodat je optimaal kunt genieten van het tuinhuis.

De schrijnwerker heeft de kennis en ervaring om de juiste fundering te creëren en de materialen op de juiste manier samen te voegen. Dit resulteert in een stevig en duurzaam tuinhuis dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Bovendien kan de schrijnwerker je ook adviseren over eventuele extra’s, zoals isolatie of elektriciteitsvoorzieningen, om het tuinhuis volledig aan jouw wensen te laten voldoen.

Voor de installatie van een houten tuinhuis in West-Vlaanderen of regio Gent kun je ook gebruik maken van de plaatsingsdienst van de leverancier. Deze dienst neemt het werk uit handen en zorgt voor een vakkundige installatie van jouw tuinhuis. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het bouwproces en kun je snel genieten van jouw nieuwe tuinhuis.

Voordelen van professionele installatie:

 • Deskundige begeleiding en advies
 • Correcte installatie voor optimale duurzaamheid
 • Efficiënte en zorgvuldige bouw
 • Mogelijkheid tot het toevoegen van extra voorzieningen
 • Gemoedsrust en gemak

De professionele installatie van een houten tuinhuis zorgt ervoor dat je nog jarenlang kunt genieten van deze prachtige toevoeging aan je tuin. Neem contact op met de leverancier van het houten tuinhuis voor meer informatie over de installatiediensten en maak van jouw tuinhuis een ware eyecatcher in je buitenruimte.

Consulteer de schrijnwerker voor professionele installatie

“Vakkundige installatie zorgt voor een duurzaam en stevig tuinhuis waar je nog jarenlang plezier van zult hebben.”

houten tuinhuis montage

Contact en Maatwerk Opties

Voor meer informatie, prijzen en mogelijkheden kun je contact opnemen met onze leverancier van eiken bijgebouwen en houten tuinhuizen. Wij staan klaar om je te helpen bij het kiezen van het juiste bouwpakket op maat en kunnen je uitgebreid adviseren over de installatie. Onze experts hebben jarenlange ervaring en kennen de ins en outs van eiken bijgebouwen en houten tuinhuizen.

Naast de standaard bouwpakketten bieden wij ook maatwerkopties aan. Wij begrijpen dat elk project uniek is en dat je specifieke wensen hebt. Daarom bieden wij de mogelijkheid om een eiken bijgebouw op maat te laten maken. Met ons maatwerk kunnen we een uniek en gepersonaliseerd ontwerp realiseren dat perfect aansluit bij jouw behoeften en smaak.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor een eiken bijgebouw op maat en een houten tuinhuis op maat. Wij staan voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomproject en zorgen ervoor dat je jarenlang kunt genieten van de schoonheid en functionaliteit van onze hoogwaardige bouwpakketten.