Poolhouse als Lounge: Ideaal voor Relaxatie

bijgebouwen

poolhouse als lounge

Een poolhouse is de perfecte toevoeging aan uw buitenruimte en creëert de ideale plek voor relaxatie. Met luxe design en speciale inrichtingsopties kunt u een loungesfeer creëren waar u kunt genieten van uw zwembad en tuin. In dit artikel worden de verschillende aspecten van een poolhouse als lounge behandeld, inclusief design, inrichting en prijzen.

Belangrijkste Punten

 • Poolhouses bieden extra leefruimte en creëren een ontspannen sfeer bij uw zwembad.
 • Een poolhouse kan dienen als opslagruimte, omkleedruimte of buitenentertainmentruimte met een bar en barbecue.
 • Bij het inrichten en ontwerpen van een poolhouse kunt u uw eigen stijl en voorkeuren volgen.
 • De afmetingen en vergunningen voor een poolhouse kunnen per gemeente verschillen.
 • Een eiken poolhouse is een luxueuze en duurzame optie voor uw buitenruimte.

Wat is een poolhouse?

Een poolhouse is een bijgebouw dat bij een zwembad hoort en diverse functies kan hebben. Het is als een groot luxe tuinhuis dat zowel praktisch als esthetisch waarde toevoegt aan uw buitenruimte. Een poolhouse kan dienen als opslagruimte voor zwembadbenodigdheden, omkleedruimte, extra leefruimte of een relaxruimte met bar en barbecue. Het geeft u extra comfort bij uw zwembad en creëert een vakantiegevoel in eigen tuin.

“Een poolhouse is als een luxe toevluchtsoord bij uw zwembad. Het biedt niet alleen praktische functies, maar het is ook een plek waar u kunt ontspannen, genieten en sociale gelegenheden kunt organiseren.” – Tuinarchitect Marcel Van Rompaey

Of u nu een groot zwembad heeft of een kleinere tuin, een poolhouse kan worden aangepast aan uw behoeften. Het is een functioneel en veelzijdig bijgebouw dat een extra dimensie toevoegt aan uw buitenleven. Met een poolhouse heeft u alles binnen handbereik, of het nu gaat om het opbergen van zwembadbenodigdheden, het omkleden na het zwemmen of het organiseren van een barbecuefeestje. Het is een investering die uw buitenruimte naar een hoger niveau tilt en de algehele uitstraling van uw tuin verfraait.

Het poolhouse wordt vaak geplaatst in de nabijheid van het zwembad, maar de precieze locatie kan variëren afhankelijk van de beschikbare ruimte en uw persoonlijke voorkeuren. Het ontwerp van het poolhouse kan ook worden afgestemd op de stijl van uw huis en de omgeving. Of u nu kiest voor een moderne, strakke look of een meer traditioneel ontwerp, er zijn talloze mogelijkheden om een poolhouse te creëren dat perfect past bij uw smaak en levensstijl.

Functies van een poolhouse

Een poolhouse kan verschillende functies hebben, afhankelijk van uw behoeften en wensen. Hier zijn enkele veelvoorkomende functies van een poolhouse:

 • Opslagruimte: Een poolhouse kan dienen als opslagruimte voor zwembadbenodigdheden zoals handdoeken, zwemvesten, zwembadspeelgoed en schoonmaakmaterialen.
 • Omkleedruimte: Een poolhouse kan worden gebruikt als kleedruimte waar u zich kunt omkleden voordat u het zwembad ingaat of nadat u eruit bent gekomen.
 • Extra leefruimte: Een poolhouse kan worden ingericht als extra leefruimte waar u kunt ontspannen, tv kunt kijken, een boek kunt lezen of tijd kunt doorbrengen met familie en vrienden.
 • Relaxruimte: Een poolhouse kan worden omgebouwd tot een relaxruimte met een bar, een barbecue en comfortabele loungebanken waar u kunt genieten van een drankje, een maaltijd kunt bereiden en heerlijk kunt ontspannen.

De functies van uw poolhouse kunnen worden afgestemd op uw specifieke behoeften en wensen. Het is belangrijk om na te denken over hoe u van uw zwembad en de buitenruimte wilt genieten, zodat het poolhouse perfect aansluit bij uw levensstijl.

Het hebben van een poolhouse bij uw zwembad biedt vele voordelen en voegt een vleugje luxe toe aan uw buitenruimte. Het creëert extra functionaliteit, comfort en ontspanning in uw eigen tuin. Of u nu wilt genieten van een verfrissende duik, een gezellige buitenevenement wilt organiseren of gewoonweg wilt ontspannen en tot rust wilt komen, een poolhouse biedt de ideale ruimte om dit te doen.

Voordelen van een poolhouse als lounge

Een poolhouse als lounge biedt verschillende voordelen voor eigenaren van een zwembad. Het is niet alleen een luxe toevoeging aan de tuin, maar het creëert ook extra leefruimte waar u kunt ontspannen en genieten van uw zwembad. Hieronder worden de belangrijkste voordelen van een poolhouse als lounge besproken:

1. Extra leefruimte en ontspanningsruimte

Een poolhouse biedt u de mogelijkheid om extra leefruimte te creëren in uw tuin. U kunt het inrichten met comfortabele lounge meubelen waar u kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een verfrissende duik in het zwembad. Het is een plek waar u even kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kunt genieten van de rust en sereniteit van uw eigen tuin.

2. Bescherming tegen de elementen

Een poolhouse biedt bescherming tegen de elementen, waardoor u het hele jaar door van uw zwembad kunt genieten. Het beschermt u tegen de felle zon, regen en wind, zodat u altijd comfortabel kunt verblijven bij het zwembad. Daarnaast kunt u ook uw natte zwemkleding vervangen voor droge kleding in het poolhouse, zodat u niet door het hele huis hoeft te lopen.

“Een poolhouse biedt extra leefruimte en bescherming tegen de elementen, waardoor u het hele jaar door van uw zwembad kunt genieten.”

3. Opbergruimte voor zwembadbenodigdheden

Een poolhouse biedt ook voldoende opbergruimte voor uw zwembadbenodigdheden. U kunt uw zwembadaccessoires, zoals zwembadspeelgoed, schoonmaakbenodigdheden en zwemvesten, netjes opbergen in het poolhouse. Dit zorgt ervoor dat uw tuin opgeruimd en georganiseerd blijft en dat u altijd alles bij de hand heeft wanneer u het nodig heeft.

4. Luxe buitenentertainmentruimte

Een poolhouse kan ook dienen als luxe buitenentertainmentruimte. U kunt het inrichten met een bar, barbecue en zithoek, waardoor u een ruimte creëert waar u gasten kunt ontvangen en kunt genieten van gezellige avonden bij het zwembad. Het is de perfecte plek om te genieten van een zomerse BBQ of een ontspannen cocktailavond met vrienden en familie.

voordelen poolhouse

Een poolhouse als lounge biedt dus vele voordelen, waaronder extra leefruimte, bescherming tegen de elementen, opbergruimte en een luxe buitenentertainmentruimte. Het geeft u de mogelijkheid om optimaal te genieten van uw zwembad en uw eigen tuin, terwijl het ook de waarde van uw woning verhoogt.

Inrichting en design van een poolhouse

Bij het inrichten en ontwerpen van een poolhouse heeft u de vrijheid om uw eigen stijl en voorkeuren te volgen. Of u nu een moderne of klassieke uitstraling wilt creëren, de inrichting en het design van uw poolhouse kunnen volledig op maat worden gemaakt. Hierdoor kunt u een unieke en functionele ruimte creëren die perfect aansluit bij uw wensen.

Een moderne poolhouse inrichting kenmerkt zich door strakke lijnen, minimalistische details en gebruik van moderne materialen zoals glas en staal. Dit creëert een eigentijdse uitstraling die goed past bij een hedendaagse tuin. Een moderne poolhouse biedt vaak ook mogelijkheden voor extra faciliteiten zoals een buitenkeuken of wellnessruimte.

Een klassieke poolhouse inrichting daarentegen maakt gebruik van traditionele elementen en materialen zoals hout, baksteen en dakpannen. Dit geeft uw poolhouse een tijdloze en charmante uitstraling die perfect past bij een meer traditionele tuin. Een klassieke poolhouse kan ingericht worden als een gezellige ruimte met een bar, open haard en comfortabele zithoek.

Het design van uw poolhouse kan ook functionele ruimtes omvatten, zoals een apart toilet, douche, omkleedruimte of bar. Deze functionele ruimtes zorgen voor extra gemak en comfort, waardoor u optimaal kunt genieten van uw poolhouse. Een goed doordachte inrichting zorgt ervoor dat uw poolhouse niet alleen een visueel aantrekkelijke ruimte is, maar ook praktisch en functioneel.

Daarnaast kunt u uw poolhouse uitbreiden met extra voorzieningen zoals een buitenkeuken. Met een buitenkeuken kunt u tijdens warme zomerdagen heerlijke maaltijden bereiden en genieten van het buitenleven. Een andere optie is het toevoegen van wellnessfaciliteiten, zoals een sauna of jacuzzi, waardoor u kunt ontspannen en tot rust kunt komen in uw eigen tuin.

Wat uw voorkeuren ook zijn, het design en de inrichting van uw poolhouse kunnen volledig worden aangepast aan uw specifieke wensen en behoeften. Of u nu kiest voor een moderne of klassieke stijl, met functionele ruimtes en extra faciliteiten kunt u de perfecte lounge-ervaring creëren in uw poolhouse.

Voorbeeld van een moderne poolhouse inrichting:

Functies Materialen Decoratie
Buitenkeuken Glas, staal Strakke lijnen
Wellnessruimte Hout, beton Minimalistische details

Voorbeeld van een klassieke poolhouse inrichting:

Functies Materialen Decoratie
Bar Hout, baksteen Sierlijke details
Open haard Dakpannen Warm kleurenpalet

Afmetingen en vergunningen voor een poolhouse

Wanneer u een poolhouse gaat bouwen, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen en de vergunningen die hiervoor nodig zijn. Hieronder vindt u meer informatie over de afmetingen en de regelgeving met betrekking tot een poolhouse.

Afmetingen poolhouse

De afmetingen van een poolhouse zijn afhankelijk van de hoeveelheid bebouwde vierkante meters die u al heeft. Volgens de regelgeving mag u per woning maximaal 40 m2 aan vrijstaande bijgebouwen hebben. Dit betekent dat de grootte van uw poolhouse binnen deze limiet moet blijven.

Hoogte van een poolhouse

Naast de oppervlakte zijn er ook regels wat betreft de hoogte van een poolhouse. In de meeste gevallen mag een poolhouse maximaal 3,5 meter hoog zijn. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het ontwerpen en bouwen van uw poolhouse.

Vergunningen en regelgeving

Voor de bouw van een poolhouse heeft u meestal geen vergunning nodig. Echter, het is altijd verstandig om de regelgeving in uw gemeente te controleren voordat u start met de bouw. Elke gemeente kan namelijk specifieke regels hebben met betrekking tot bijgebouwen en poolhouses. Door vooraf te informeren, voorkomt u eventuele problemen en kunt u met een gerust hart uw poolhouse bouwen.

Heeft u nog vragen over de afmetingen en vergunningen voor een poolhouse? Neem dan contact op met een specialist op het gebied van poolhouse bouwen. Zij kunnen u voorzien van advies op maat en u helpen om de juiste keuzes te maken.

Opties en prijzen van een poolhouse

Een poolhouse biedt verschillende opties om aan uw specifieke wensen te voldoen, ongeacht uw budget. U kunt uw poolhouse personaliseren met extra functies en luxe opties om de perfecte buitenruimte te creëren. Enkele van de opties die u kunt overwegen zijn:

 • Badkamer: Een badkamer in uw poolhouse voegt extra comfort toe aan uw buitenruimte. Het stelt u in staat om uzelf op te frissen zonder uw huis te hoeven betreden.
 • Keukenblok: Een keukenblok biedt u de mogelijkheid om gemakkelijk maaltijden te bereiden en uw gasten te voorzien van verfrissingen. Het maakt buitenentertainment een stuk gemakkelijker.
 • Loungemeubilair: Luxe loungemeubilair zorgt voor een comfortabele en stijlvolle loungesfeer. Hier kunt u genieten van uw zwembad en tuin in alle comfort.

Naast deze opties kunt u ook het design en de afwerking van uw poolhouse aanpassen. Kies voor materialen en kleuren die bij uw smaak en stijl passen. Door uw poolhouse te personaliseren, creëert u een unieke buitenruimte die perfect past bij uw behoeften en esthetische voorkeuren.

De prijzen van een poolhouse kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte, constructiemethode, materialen en extra opties. Het is raadzaam om een offerte op maat aan te vragen bij een specialist in poolhouses. Op die manier krijgt u een duidelijk beeld van de kosten en kunt u uw budget effectief beheren.

Luxe opties voor uw poolhouse

“Een poolhouse met luxe opties biedt u de mogelijkheid om uw buitenruimte te transformeren in een exclusieve en comfortabele lounge. Door te kiezen voor toevoegingen zoals een badkamer, keukenblok en loungemeubilair, zorgt u ervoor dat uw poolhouse een ware oase van luxe wordt.”

Met deze luxe opties kunt u uw poolhouse naar een hoger niveau tillen en uw buitenruimte transformeren in een exclusieve lounge waar u kunt ontspannen en genieten van luxe en comfort.

Eiken poolhouse: een luxe optie

Een eiken poolhouse is een luxueuze en duurzame toevoeging aan uw tuin. Dankzij het gebruik van hoogwaardig eikenhout krijgt uw poolhouse een elegante en natuurlijke uitstraling. Dit duurzame materiaal biedt niet alleen extra stevigheid, maar zorgt er ook voor dat uw poolhouse lang meegaat. Met een eiken poolhouse kunt u genieten van de ultieme luxe en comfort in uw eigen tuin.

eiken poolhouse

Eikenhout is van nature sterk en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor het ideaal is voor buitentoepassingen zoals een poolhouse. Het geeft uw poolhouse een tijdloze en klassieke uitstraling die perfect past bij diverse tuinontwerpen en architectuurstijlen. Bovendien heeft eikenhout een warme en rijke kleur, waardoor het een natuurlijke harmonie creëert met de omgeving.

Met een eiken poolhouse investeert u in duurzaamheid. Door te kiezen voor dit natuurlijke materiaal draagt u bij aan een milieuvriendelijke keuze. Bovendien is eikenhout goed bestand tegen slijtage en rot, waardoor uw poolhouse vele jaren meegaat zonder veel onderhoud. Door te kiezen voor een eiken poolhouse investeert u in kwaliteit en duurzaamheid.

De duurzaamheid van eikenhout wordt nog verder versterkt door de ambachtelijke constructie van een eiken poolhouse. Met vakmanschap en oog voor detail wordt de constructie van uw poolhouse uitgevoerd. Dit zorgt voor een solide en betrouwbare structuur die bestand is tegen de tand des tijds. Een eiken poolhouse is niet alleen een luxe optie, maar ook een duurzame keuze waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Vergelijking tussen eikenhout en andere houtsoorten
Houtsoort Duurzaamheid Stabiliteit
Eikenhout Hoog Hoog
Dennehout Gemiddeld Laag
Vurenhout Gemiddeld Laag
Hardhout Hoog Hoog

Uit bovenstaande vergelijking blijkt dat eikenhout een hoge duurzaamheid en stabiliteit heeft in vergelijking met andere houtsoorten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor de constructie van een poolhouse, waarin betrouwbaarheid en kwaliteit belangrijk zijn.

Op maat gemaakte eiken poolhouses

Een op maat gemaakt poolhouse van eikenhout biedt de perfecte oplossing om aan al uw persoonlijke wensen te voldoen. U heeft volledige controle over de grootte, indeling, materialen en afwerkingen van uw poolhouse, waardoor u een uniek en gepersonaliseerd ontwerp kunt creëren. Of u nu de voorkeur geeft aan een modern design of een klassieke uitstraling, maatwerk zorgt ervoor dat uw poolhouse naadloos aansluit bij uw woning en persoonlijke stijl.

Met een op maat gemaakt poolhouse heeft u de vrijheid om elke gewenste functie toe te voegen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra badkamer, keukenblok of loungemeubilair op te nemen. Hierdoor kunt u uw poolhouse volledig afstemmen op uw behoeften en creëert u een ruimte waar u optimaal van kunt genieten.

Het gebruik van eikenhout geeft uw poolhouse niet alleen een luxueuze uitstraling, maar garandeert ook duurzaamheid en stevigheid. Eikenhout staat bekend om zijn duurzame karakter en lange levensduur, waardoor uw op maat gemaakte poolhouse jarenlang meegaat.

Wanneer u kiest voor een op maat gemaakt poolhouse, kunt u rekenen op vakmanschap en kwaliteit. Een specialist zal nauw met u samenwerken om uw visie tot leven te brengen en ervoor te zorgen dat elk detail aan uw persoonlijke wensen voldoet.

Voordelen van een op maat gemaakt poolhouse:

 1. Uniek en gepersonaliseerd ontwerp dat volledig aan uw wensen voldoet
 2. Mogelijkheid om elke gewenste functionaliteit toe te voegen
 3. Luxueuze uitstraling en duurzaamheid van eikenhout
 4. Gegarandeerde vakmanschap en kwaliteit

Investeer in een op maat gemaakt poolhouse en creëer de perfecte buitenruimte waar u kunt ontspannen en genieten van uw zwembad. Neem contact op met een specialist voor meer informatie en om uw persoonlijke wensen te bespreken.

Voordelen van een op maat gemaakt poolhouse
Uniek en gepersonaliseerd ontwerp
Volledige controle over grootte, indeling, materialen en afwerkingen
Mogelijkheid om elke gewenste functionaliteit toe te voegen
Luxueuze uitstraling en duurzaamheid van eikenhout
Gegarandeerde vakmanschap en kwaliteit

Investeer in een poolhouse als lounge

Door te investeren in een poolhouse als lounge kunt u niet alleen genieten van een extra leefruimte, maar ook de waarde van uw woning vermeerderen. Een poolhouse biedt namelijk diverse ontspanningsmogelijkheden en creëert een luxe buitenentertainmentruimte waar u het hele jaar door van kunt genieten. Met een poolhouse als lounge heeft u een plek om te ontspannen, tot rust te komen en quality time door te brengen met familie en vrienden.

Het hebben van een poolhouse voegt niet alleen praktische waarde toe aan uw buitenruimte, maar ook esthetische waarde. Een goed ontworpen en ingericht poolhouse kan de uitstraling van uw woning verbeteren en een luxueuze sfeer creëren. Daarnaast draagt het bij aan de waardevermeerdering van uw woning, omdat potentiële kopers uw woning aantrekkelijker vinden met een buitenentertainmentruimte als een poolhouse.

Met een poolhouse als lounge kunt u uw buitenruimte transformeren tot een plek waar u kunt ontspannen, genieten van de buitenlucht en quality time kunt doorbrengen met uw dierbaren. Of u nu een gezellige avond wilt organiseren met vrienden, een zomerse barbecue wilt houden of gewoon wilt ontspannen na een verfrissende duik in het zwembad, een poolhouse biedt het ideale toevluchtsoord voor ontspanning en buitenentertainment.